Träna på pitchslaget

SwingBuddy passade på att ta ett samtal med Niklas Eriksson, en av PGA-instruktörerna i appen. Vi ställde några frågor till Niklas om pitchslaget och varför det är ett så viktigt slag att behärska. Vill du bli en mästare med pitchen? Ladda ned SwingBuddy-appen och få individanpassad hjälp av honom.  

Varför är pitchslaget ett svårt slag att behärska?

Först och främst är pitchslaget inte en full golfsving, och detta är någonting som spelare på olika nivåer har svårt för att hantera. Pitchslaget är därtill ett tekniskt krävande golfslag och det krävs både kunskap och kontinuitet i träningen för att utvecklas.

Varför är slaget viktigt?

Rent generellt träffar amatörgolfspelaren för få greener och en förbättrad träffsäkerhet skulle sänka snittscoren avsevärt. Pitchslaget är ett vanligt förekommande slag under en rond då många spelare hamnar inom just pitchavståndet, antingen direkt efter utslaget eller vid andra- eller tredjeslaget.

Vilka är de vanligaste misstagen?

Att göra en fullsving med för mycket loft på klubban brukar normalt sett inte vara ett vinnande koncept. Istället bör du svinga med mindre loft, vilket innebär att fullsvingen inte behövs längre och felmarginalerna minskar. 

Har du några generella råd för att utveckla pitchningen?

Det är otroligt många saker men några avgörande grejer är att förstå hur klubban fungerar, att spela bollen från mitten av stansen och ha rätt utrustning för att skapa så goda förutsättningar som möjligt. 

Om du inte redan laddat ned SwingBuddy-appen kan vi varmt rekommendera dig att göra detta och ta hjälp av Niklas. Niklas är en erfaren och kompetent PGA-instruktör som uppskattas stort bland våra kunder. Oavsett om du väljer att få hans professionella hjälp för just pitchningen, eller för andra typer av slag, är vi övertygade om att hans hjälp kommer bidra till att du blir en bättre golfare!

Ladda ned SwingBuddy kostnadsfritt 

Vi vill också passa på att slå ett slag för våra kanaler i sociala medier. Följ oss gärna på Instagram och Facebook där vi regelbundet publicerar nyheter. 🙂 Du kan alltid nå oss på mailen info@swingbuddy.se om det skulle dyka upp några funderingar eller om du har några synpunkter.

 

Ses i appen!